La JSC Vallès Occidental reclama el desplegament de la llei contra la LGTBfòbia

0
565

El 8 de juliol la JSC Vallès Occidental i la JSC Cerdanyola del Vallès van organitzar una xerrada sobre la LGTBfòbia per celebrar el Dia de l’Orgull LGBT.

El divendres 8 de juliol la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès va acollir un acte sobre la LGTBfòbia organitzat conjuntament per la JSC Vallès Occidental i la JSC Cerdanyola del Vallès.

L’acte, organitzat en el marc del 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTB, va comptar amb la participació com a ponents de Xavier Cardona, de LGTB Terrassa, i de Rubén López, membre de la FELGTB i d’Arcópoli.

Cardona va explicar l’experiència de la creació de LGTB Terrassa i la feina que fan a la ciutat, destacant especialment la tasca que fan “en l’àmbit escolar perquè els llibres de text no incorporin elements que puguin incitar la discriminació i l’odi”. Segons Xavier Cardona, “Ajuntaments i partits han de promoure la creació de regidories específiques LGTB” tant per donar visibilitat al col·lectiu com per donar resposta a les seves necessitats.

Rubén López va recordar com el PSC va ser un partit pioner en el suport al col·lectiu LGTB als anys 70, i va posar en valor els avenços que en els darrers anys hem viscut, destacant que “amb la llei de matrimoni igualitari ens vam posar al capdavant en matèria de drets socials”.

Tot i així López va alertar que encara avui “ser LGTB se segueix vivint fatal; el 43% dels joves LGTB que han patit assetjament han pensat en suicidar-se”. En aquesta línia va reclamar una llei integral que garanteixi els drets del col·lectiu LGTB, posant d’exemple la llei contra la LGTBfòbia que el Parlament de Catalunya va aprovar el 2014. Rubén López també va reclamar actuar a les aules per educar en diversitat sexual i va lamentar-se de la dramàtica manca de referents al món de l’esport, especialment al fútbol.

A la cloenda de l’acte Carme Carmona, exalcaldessa de Cerdanyola i portaveu del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Cerdanyola va reclamar accions a l’educació i des dels municipis contra la LGTBfòbia.

Per altra banda el Primer Secretari de la JSC Vallès Occidental, Eloi Cortés, va agrair l’assistència dels ponents a la xerrada i va afirmar que “de la mateixa manera que el feminisme no és només cosa de les dones, les persones heterosexuals també han de lluitar pels drets de lesbianes, gays, transsexuals i bisexuals”. Cortés també va plantejar que era necessari “reclamar a la Generalitat el desplegament de la llei contra la LGTBfòbia”.

Galería d’imatges

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here