La JSC Vallès Occidental condemna els actes feixistes i reclama el soterrament a Montcada i Reixac

0
502

El Consell de Federació celebrat dilluns 25 d’abril a Sabadell va aprovar per unanimitat les resolucions “Contra el feixisme, sigui on sigui, sempre!” i “A Montcada i Reixac, soterrament total ara!”.

El passat dilluns 25 d’abril la JSC Vallès Occidental va celebrar el seu Consell de Federació ordinari a Sabadell marcat per l’informe de gestió de la Comissió Executiva Nacional de la JSC, les actuacions feixistes a Sabadell i a la UAB, i la manifestació convocada per exigir el soterrament de les vies a Montcada i Reixac.

L’agrupació de Sabadell va presentar una resolució rebutjant i condemnant les actuacions de grups feixistes i de l’ultradreta que van tenir com a escenari la Universitat Autònoma de Barcelona i Sabadell, alertant sobre el creixement d’aquests moviments arreu d’Europa i reclamant consensos polítics i mesures concretes per lluitar contra el discurs i les accions del feixisme, al mateix temps que trasllada la seva solidaritat “als col•lectius i persones agredides” i afirma que “accions com les que han tingut lloc a Sabadell o a la UAB no poden tenir lloc en democràcia, i la universitat pública ha de ser un espai completament lliure de qualsevol tipus d’accions violentes i coaccions a la llibertat d’expressió”.

La resolució també aposta pel treball conjunt d’entitats, organitzacions i forces polítiques democràtiques com a via per combatre accions d’aquesta mena. Un exemple és la multitudinària manifestació que el diumenge 24 d’abril va recórrer els carrers de Sabadell rebutjant les accions feixistes, que va comptar amb la participació de la Primera Secretària de la JSC Sabadell, Mercè Porras, el Primer Secretari de la JSC Vallès Occidental, Eloi Cortés, i els diputats del PSC Ferran Pedret i Pol Gibert, Primer Secretari de la JSC, entre d’altres militants socialistes.

Per altra banda l’agrupació de Montcada i Reixac va presentar una resolució reclamant el soterrament total de les vies de tren. Amb el títol “A Montcada i Reixac, soterrament total ara!”, el text reclama el compliment dels compromisos històrics perquè “fer realitat el soterrament de les vies de tren al seu pas per Montcada i Reixac és la reparació d’un deute històric amb la ciutat i els seus habitants” i també “una oportunitat per reteixir, respectar i reactivar la ciutat de Montcada i Reixac”. Al mateix temps expressa el seu condol per les víctimes dels atropellaments i el seu suport “a les plataformes ciutadanes, els partits polítics i les institucions que lluiten pel soterrament i s’emplaça a seguir col•laborant-hi de manera activa per aconseguir el soterrament”. És en aquest sentit que dimecres 27 d’abril representants de la JSC Vallès Occidental van participar a la manifestació pel soterrament al costat de membres de les agrupacions locals de la JSC i el PSC.

El Primer Secretari de la JSC Vallès Occidental va valorar molt positivament l’aprovació d’aquestes dues resolucions i va afirmar sentir-se “orgullós de la feina dels i les joves socialistes del Vallès Occidental”. Segons Eloi Cortés, les resolucions “són una mostra del compromís de l’organització amb el territori, i una aposta perquè aquests temes de ciutat siguin visibles i comptin amb suports més enllà dels propis municipis”.

Les dues resolucions van ser presentades i aprovades amb un ampli suport al Consell Nacional que la Joventut Socialista de Catalunya va celebrar a Sant Boi de Llobregat el dissabte 30 d’abril.

Documents adjunts

Resolució JSCVOcc A Montcada i Reixac

Resolució JSCVOcc Contra el feixisme

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here