Aprovat el Reglament de la JSCVOcc per consultar a tota la militància l’elecció de la Primera Secretaria

0
685

Aprovat el Reglament per realitzar la consulta a tota la militància per a l’elecció de la Primera Secretaria de la JSCVOcc

La societat en els últims anys ha estat protagonista d’importants canvis en relació al paper que vol jugar en el sistema polític i amb ella la nostra militància. Una militància que més que mai reclama poder escollir, poder influir, poder participar.

Entenent que la Joventut Socialista de Catalunya ha de ser l’avantguarda del socialisme català, la nostra Federació no pot perdre l’oportunitat d’escollir el seu proper/a Primer/a Secretari/a sense consultar a tota la militància, sense un mecanisme d’elecció de la Primera Secretaria que s’acabi traduint en la fórmula “un militant, un vot” en definitiva. Fórmula que d’altra banda ja ha estat satisfactòriament aplicada al Partit del Socialistas de Catalunya, al Partido Socialista Obrero Español, com també es tracta del mecanisme que ha avançat que farà servir la nostra organització germana las Juventudes Socialistas de España per a l’elecció dels seus Secretaris Generals a nivell territorial y territorial, així com altres organitzacions polítiques juvenils catalanes en l’elecció dels seus lideratges.

Ahir complint el compromís que la Comissió Executiva de Federació va adquirir el passat novembre el Consell de Federació va aprovar els mecanismes adients perquè el proper Primer Secretari o propera Primera Secretària de la JSC Vallès Occidental sigui escollit/da rere consulta directa a tota la militància.

Aquesta decisió també pretén ser un exercici de coherència amb la proposta presentada per la mateixa Federació, el Vallès Occidental, al Consell Nacional de la JSC del passat 15 de Novembre, que contemplava la realització de primàries per a l’elecció del proper Primer/a Secretari/ària de l’organització, tot i que finalment aquesta no va prosperar en l’àmbit Nacional.

Poden participar en el procés de consulta a la militància com a candidats/es per a la Primera Secretaria de la JSC Vallès Occidental, els i les militants que reuneixin, com a mínim, l’aval del 5% del total del cens.

El període de recollida d’avals tindrà lloc entre els dies 29 de maig i 3 de juny fins les 18:00 hores. D’altre banda el període de campanya tindrà lloc entre els dies 6 de juny i 12 de juny.
La consulta a tota la militància està prevista per al proper 14 de juny, una setmana abans del Congrés de Federació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here