La nova Llei de l’Avortament no veurà la llum

0
260

El PP ha retirat la reforma de la Llei de l’Avortament que hauria d’haver sigut aprovada pel Consell de Ministres durant aquest estiu i el seu exponent, Alberto Ruiz Gallardón, dimiteix del seu càrrec

Aquest dimarts el President del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat que la nova Llei de l’Avortament no serà aprovada pel Consell de Ministres i que per tant mai serà una realitat. El PP ha fet marxa enrere i ha rectificat en veure que la gran majoria de la societat espanyola està en contra d’aquesta llei que deixaria en mans d’uns quants homes el futur de moltes dones.

Però això encara no suposa una victoria, perquè l’executiu espanyol sí que planeja introduïr una modificació que exigeixi a les joves de 16 i 17 anys tenir el consentiment dels seus pares per poder avortar.

A més a més, hem de recordar que el PP va presentar un recurs d’inconstitucionalitat davant el TC contra la Llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaraç (la denominada popularment “Ley de plazos”) del Govern de Zapatero i que actualment aquest recurs es troba encara pendent de resolució per part de l’Alt Tribunal.

Degut a aquests fets, el principal exponent i defensor d’aquesta llei, el fins ara Ministre de Justicia Alberto Ruiz Gallardón, ha dimitit del seu càrrec de Ministre, de diputat i de l’executiva del PP, en veure’s sol i sense recolzaments ni tant sols en el seu propi partit.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here