La JSC destinarà al Banc d’Aliments l’import de la seva ofrena floral de la Diada Nacional

0
256

L’acció és un símbol del seu compromís amb la ciutadania afectada per la crisi i per les polítiques del Govern de la Generalitat

La Joventut Socialista de Catalunya del Vallès Occidental destinaran l’import de la seva ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya 2014 a la compra de productes per al Banc d’Aliments en lloc de comprar flors i ornaments. La formació ha pres aquesta decisió com a símbol del seu compromís amb la ciutadania catalana afectada per la crisi i per les polítiques del Govern de CiU amb l’aval d’ERC.

L’organització política juvenil vol denunciar amb aquesta acció la situació d’injustícia i crispació actual, promoguda pels nacionalismes espanyol i català, «que ha establert la confrontació nacional en el focus central del debat polític, convertint Catalunya en un país sense agenda social institucional».

La JSC de la comarca dedicarà la celebració als col•lectius de la societat catalana més vulnerables a través de la campanya solidària i de denúncia #lamevabanderaetstu. En aquesta acció han comprat més de 300 quilograms de menjar de llarga durada com arròs, sopa pasta, tomàquet, dolços, llet o preparats per a biberons, entre d’altres aliments.

L’acció de la JSC vol respondre al «moment complicat que viu la ciutadania de Catalunya que s’ha vist privada de drets i amb una qualitat de vida notablement degradada, mentre l’executiu català centralitza l’acció de govern en el procés d’independència».

Segons la primera secretària de la JSC del Vallès Occidental Alexandra Moreno: «la plenitud i riquesa del país només passa perquè el conjunt de ciutadans i ciutadanes de Catalunya assoleixin veritables quotes de benestar» .

Moreno recorda que a Catalunya hi ha més de 250.000 nens en situació de risc de pobresa i que la població en risc ha augmentat en un 24% des de 2008: «la crisi i les polítiques promogudes per PP i CiU han acabat per multiplicar per 4, en els últims anys, el nombre de persones a l’atur que no cobren cap tipus de prestació».

Sobre els joves, Moreno insisteix que ja són 19.772 d’entre 15 i 34 anys els que han emigrat en el període 2009-2014 «i els aturats de llarga durada han augmentat gairebé un 10% a Catalunya des del primer semestre de l’any, sobrepassant l’alarmant xifra del 51,4%» .

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here