#lamevabanderaetstu: Manifest amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2014

0
319

Catalunya viu un moment complicat en el que la seva ciutadania s’ha vist privada de drets i la seva qualitat de vida s’ha degradat notablement, mentre que l’executiu català centralitzava l’acció de govern en el procés d’independència obviant la situació de patiment que viuen en el seu dia a dia cada cop més catalans i catalanes.

Sense anar més lluny, s’estima que a Catalunya hi ha més de 250.000 nens en situació de risc de pobresa (segons el Síndic de Greuges de Catalunya), i la totalitat de població en risc ha augmentat en un 24% des de 2008.

No podem passar per alt tampoc que a casa nostra vam tancar el 2013 amb 16.008 desnonaments, segons dades dels jutjats de primera instància. Només als tribunals de Barcelona es dicten al dia una vintena d’ordres de desnonaments. El 90% correspon a inquilins que no poden pagar els seus lloguers.

La crisi i les polítiques econòmiques promogudes per PP i CiU han acabat per multiplicar per 4, en els últims anys, el nombre de persones a l’atur que no cobren cap tipus de prestació. Concretament l’últim any, la despesa en prestacions per desocupació es va reduir un 14,3% (segons UGT).

Això sense parlar de la joventut catalana, que veient que l’equació formació + esforç = èxit ja no es compleix, ha optat per marxar del país de manera forçada per intentar trobar noves oportunitats. Ja són 19.772 joves d’entre 15 i 34 anys els que han emigrat en el període 2009-2014. A més, els joves aturats de llarga durada han augmentat gairebé un 10% a Catalunya des del primer trimestre de l’any, sobrepassant l’alarmant xifra del 51,4% (segons AVALOT-Joves de l’UGT).

Amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya 2014, com a símbol del nostre compromís amb la ciutadania catalana afectada per la crisi i per les polítiques neoliberals del Govern de CiU amb l’aval d’ERC, els membres de la JSC Vallès Occidental no anirem acompanyats de flors ni ornaments als actes institucionals de la Diada, sinó que destinarem l’import de la nostra ofrena a la compra de productes per al Banc d’aliments.

Com a organització política juvenil d’esquerres volem aprofitar per a denunciar la situació d’injustícia i crispació que ens ha tocat viure, promoguda pels nacionalismes espanyol i català, que ha establert la confrontació nacional en el focus central del debat polític convertint Catalunya en un país sense agenda social institucional.

Per això des de la JSC de la comarca volem dedicar aquesta celebració als col·lectius de la societat catalana més vulnerables a través de la campanya solidària i de denúncia #lamevabanderaetstu. Perquè la plenitud i riquesa del país només passa perquè el conjunt de ciutadans i ciutadanes de Catalunya assoleixin veritables quotes de benestar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here