Excursió “75 Anys d’exili republicà”

0
143

Museu Memorial de l’Exili- Ruta Coll de Lli (Pas d’exili a França de Azaña, Negrín i Companys)- Colliure (Tomba d’Antonio Machado)

Els i les joves socialistes del Vallès Occidental vam organitzar el passat diumenge 6 d’abril una trobada en motiu del dia de la República del proper 14 d’abril. Un grup de 30 militants i simpatitzants vam sortir de la seu de la Federació en autocar fins a la Jonquera, primera parada del dia, per visitar el Museu Memorial de l’Exili (MUME). Aquí vam poder veure de primera mà tot el que va suposar per a la població catalana i espanyola les conseqüències del Cop d’Estat franquista i la posterior Guerra Civil: l’exili de centenars de milers de persones al seu país veí per tal de fugir de la repressió que patirien pels franquistes.

Després de l’interessant visita al MUME, la següent parada era creuar a peu la frontera entre Espanya i França pel Coll de Lli, per on van passar milers d’exiliats al finalitzar la Guerra Civil, entre els quals es trobaven els presidents Companys, Aguirre (País Basc) i Azaña(President de la República espanyola)i Negrín (Primer Ministre espanyol). Abans de marxar, vam fer una ofrena floral al monument dels exiliats dedicat especialment a aquestes tres personalitats.

La última etapa d’aquesta excursió va consistir en viatjar fins a Colliure, lloc on va ser enterrat el poeta republicà Antonio Machado juntament amb la seva mare. Com en la parada anterior, també es va fer un petit homenatge a l’artista republicà fent una ofrena floral (amb els colors de la tricolor) a la seva tomba.

Va ser una jornada molt complerta de germanor i reflexió, on vam poder rendir homenatge a totes les persones que van patir les conseqüències de la Guerra Civil i del franquisme i en la que, de forma humil, vam poder recordar la important figura pel republicanisme del poeta Antonio Machado.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here